Willems Mijmeringen | Wie is de Mol?
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
2345
post-template-default,single,single-post,postid-2345,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Wie is de Mol?

Wie is de Mol, het programma dat iedere zaterdagavond bij menig huishouden in Nederland op “prime time” de voorkeur geniet. Zo ook bij ons. Onze dochter die sinds de aankondiging van de eerste uitzending van 2016 helemaal in “Mol-maniac-modus”, bijna alle vorige 15 seizoenen verslonden heeft op Uitzending gemist. Met de insteek om alvast even warm te draaien voor het nieuwe seizoen. Zelfs een Mol-notitieboekje heeft gevraagd aan de Goedheiligman.

De vader der huizes is zodoende op zaterdagavond naar het tweede plan verwezen. Geen voetbalwedstrijden meer op “prime time” op groot scherm. Ik ken mijn plek. Maar vanwege het gezellig samen zijn er voor gekozen om mijn wedstrijden dan maar op mijn telefoon te gaan zien. Gezelligheid kent geen tijd zullen we maar zeggen.De prestaties van mijn trots zijn de laatste tijd ook niet om over naar huis te schrijven. Beter met boter en suiker krijgen in het klein dan mega uitvergroot.

SC Heerenveen-Willem II 20:45 uur 23-01-2016
Ik ging er even lekker voor zitten. Gezeteld in mijn comfortabele stoel. Telefoon voor mijn neus, koptelefoon op. M & m’s binnen handbereik.

De uitzending van Wie is de Mol? inmiddels begonnen, mee dansend op de achtergrond. Na een paar minuten voetbal was ik al afgeleid en zat ik mij hardop af te vragen. Wie is de Mol in het veld. Ik had werkelijk waar geen flauw idee, het zou iedereen kunnen zijn. Er waren zoveel verdachtmakingen. Ik kwam ogen te kort. Een kleine greep uit het arsenaal aan verdachtmakingen;
“Postbode-voetbal” van een stel amateuristische brievenbezorgers. “Passes” van A naar B schoten hun doel voorbij en kwamen terecht bij station C, de tegenstander.
Alle spelers van SC Heerenveen deelden in de malaise niemand uitgezonderd.

Zelfs de Zweedse “Samba “-speler Larsson had zijn trucs thuis gelaten en liep de eerste helft met de ziel onder zijn arm. Ook de nieuwbakken Arber Zeneli kon geen potten breken. De Zweedse Messi stond de eerste helft te voetballen alsof hij subiet een transfer naar Cambuur wilde afdwingen. Zelfs Foppe was verdacht met zijn experiment met 4-4-2. Hij sloeg met dit systeem volledig de plank mis of was het toch een sabotagestreek ?

Ruststand 0-1

De tweede helft stond op het punt van beginnen. Foppe had in de rust “rucksichtslos” ingegrepen en had besloten om zelf maar liefst twee mollen aan te wijzen. Bijker en Te Vreede mochten het veld ruimen en werden vervangen door de twee jokers Kenneth Otigba, alias “the Beast” en de blonde “Wicky the Viking” Thorsby.

Ik weet niet wat er in de thee zat. Maar de spelers van mijn club kwamen als herboren uit de kleedkamer. Er was geen lamlendigheid meer te zien. Het leek alsof ze na de rust het spelletje ineens weer begrepen. Duels werden weer aangegaan en meestal ook gewonnen. De “Mol-talk” van Foppe in de rust miste zijn uitwerking niet en de twee jokers verrichtten noestige arbeid.

Het was wel nog even billen knijpen. Want Willem II beet nog even van zich af met een schot van Haemhouts. Een gevaarlijk schot dat voor SC Heerenveen gelukkig langs de goede kant van de paal zoefde. Maar hoe verder de wedstrijd vorderde des te meer Willem II met de rug tegen de muur werd gezet. Dit resulteerde uiteindelijk in de terechte gelijkmaker van Zeneli die via de kluts de bal voor zijn voeten kreeg en de bal in de verre bovenhoek plaatste.

Even later was het de beurt aan “the Beast” Otigba die uit een hoekschop snoeihard de 2-1 binnen kopte.
Als apotheose deed “Samba Sam” ook nog een duit in ‘t zakje door vanaf 25 meter uit een vrije trap de bal in de kruising te laten ploffen.

Eindstand SC Heerenveen -Willem II 3-1

Kantje boord dat wel.

Gelukkig, De Mol was nog net op tijd geneutraliseerd.

Geen reacties

Plaats een reactie