Willems Mijmeringen | “Master Chief”
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
2291
post-template-default,single,single-post,postid-2291,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

“Master Chief”

Tegenwoordig is eten één van mijn liefhebberijen. Vroeger was dat wel anders. Ik denk dat ik de schade van mijn jeugd aan ‘t inhalen ben. Als klein jongetje at ik alleen maar aardappelen en appelmoes en als groente at ik spinazie net als Popeye het liefst uit blik. Wanneer mijn moeder destijds in de potten en pannen stond te roeren. Dan vroeg ik recht op de man af wat wij de volgende dag gingen eten als het mij niet zinde. Mijn moeder was dan op z’n zachtst gezegd niet blij.

Maar tijden veranderen. Nu eet ik bijna alles. Als uitspatting is het zo nu en dan fantastisch om je in de watten te laten leggen door een “Masterchief” in plaats van de spreekwoordelijke blik soep open te trekken.

Mijn vrouw en ik gaan dan volledig los. Het liefst een vijfgangen diner in de vorm van een verrassingsmenu. Een culinair hoogstandje met alle toeters en bellen er op. Van amuse tot “grand désert.” Het liefst nog inclusief wijnarrangement.

De voorpret was als kind al leuk als je iets leuks ging doen. Maar nu ik volwassen ben, werkt het voor mij nog precies hetzelfde.

Zo ook vanavond. Je in de watten laten leggen door de “Masterchief” van de film. Hij die voor mij de goeroe van de thriller is. De regisseur die een blik acteurs open trekt. Een stel markante kopstukken heeft weten te casten. Dialogen van de bovenste plank. Altijd de juiste smaken weet toe te voegen. Een klein vleugje zout, een beetje peper. Daaraan toegevoegd exorbitante kruiden afgeblust met de juiste saus. Een zoetje en een zuurtje om het geheel te vervolmaken. Een “bouquet” van geuren en kleuren die je zintuigen prikkelen. Dit visuele kunststuk voorgeschoteld krijgen tegen de achtergrond van een macabere Western sfeer. Met als kers op de taart een stukje sinistere muziek.

” H8tefull Eight”, wij laten ons vanavond culinair op z’n Tarantino’s, inclusief de rode saus, verwennen. Als klap op de vuurpijl nemen we om de “Tarantino-avond” in stijl af te sluiten nog een paar Desperado’s.

Geen reacties

Plaats een reactie