Willems Mijmeringen | Toverlantaarn
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
2250
post-template-default,single,single-post,postid-2250,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Toverlantaarn

Mijn eigen goed gevulde toverlantaarn met legendarische sportgebeurtenissen is sinds gisteravond een oranje gekleurde film rijker. Met een neuslengte verschil winnen. Wat is het voor het publiek en voor de uiteindelijke winnaar waanzinnig mooi. Maar wat is het een hard gelag voor de verliezer.

Een kleine greep uit mijn eigen beeldarchief en ik kom uit bij opmerkelijke sportprestaties. Het onverwachte verlies van Ivan Lendl tegen Michael Chang op Rolland Garros in juni 1989. Het verlies van Laurent Fignon met een schaamhaar verschil in de laatste rit van de Tour de France ook in 1989. Waar hij de Tour de France met 8 seconden verliest in een tijdrit met Greg Lemmond.

Ook de prestatie van “opa Barney”van Barneveld. In een titanenduel darts met 4-3 winnen in sets tegen Michael van Gerwen. Op het illustere podium van het PDC in Londen. Kan ik in dat perspectief plaatsen en toevoegen aan mijn eigen uitpuilende toverlantaarn.

Michael van Gerwen mag uithuilen na dit ongelukkige verlies. Opa Raymond kan zijn geluk niet op en ik,

Ik voel me een rijk mens.

Geen reacties

Plaats een reactie