Willems Mijmeringen | Leyden; Anton Pieck
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
2110
post-template-default,single,single-post,postid-2110,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Leyden; Anton Pieck

In en om Leiden is het vaak één en al bedrijvigheid. Er gebeurd teveel om op te noemen. Maar een kunststuk dat de Leidse kroon spant. Tevens de winter inluidt, is de ijsbaan op een unieke locatie midden in de stad. Ondernemend Leiden en een handvol lokale goeroe’s hebben de handen inéén geslagen. Waar normaliter de Nieuwe Rijn stroomt is een kunstijsbaan verrezen.

Binnen een paar dagen tijd, zijn er in het midden van de terrassen,  waar in de zomer menig studentenliefde is ontloken,  pontons over de Rijn neer gelegd om schaatsen minnend Leiden tot dienst te zijn. Vertier voor jong en oud. Vooral de jonge mensen en kinderen die hun rondjes draaien op de ijsbaan. Gadegeslagen door de wat ouderen ons die de capriolen op het ijs goedkeuren vanaf de diverse terrassen. Zonodig een scheve schaats rijden middels een “Glühwein” of een andere winters getinte versnapering.

Komt dit zien en genieten van winterse sferen in ons pittoreske Leiden. Waar in de winterperiode ook zoveel te doen is.

De buitenbaan is inmiddels iedere dag geopend. Vanaf ‘s ochtends vroeg 10:00 uur tot ‘s avonds laat 21:00 uur. Uitgezonderd een aantal feestdagen. Dan zijn er gewijzigde openingstijden.

Vanwege de veiligheid zijn noren niet toegestaan. Eigen ijshockeyschaatsen en kunstschaatsen, geen probleem. Eventueel zijn er ijshockeyschaatsen te huur in verschillende maten. De tarieven om te kunnen schaatsen zijn de consument gunstig gestemd. Zes euro voor mensen die schaatsen willen huren en vijf euro voor diegene die eigen schaatsen meenemen.  Het dragen van handschoenen is verplicht. Een helm wordt aangeraden maar is niet verplicht.

Zo wilt u Leiden vanaf het water een keer op een andere manier beleven , grijp uw kans en bezoek historisch Leiden ook in de winterperiode. Nu nog sneeuw in de decembermaand en Anton Pieck-achtige taferelen kunnen de uwe zijn.

Uniek om te vermelden dat  voor dit project veel vrijwilligers de handen uit de mouwen steken en hier zijn of haar steentje aan bijdragen.

De buitenijsbaan is nog geopend tot aan het einde van de kerstvakantie. De ijsbaan sluit op 3 januari 2015 om 21:00 uur

Geen reacties

Plaats een reactie