Willems Mijmeringen | Abebe Bikila
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
2200
post-template-default,single,single-post,postid-2200,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Abebe Bikila

Feyenoord – Willem II        2-1       (18-12-2015)    achtste finale KNVB beker 2015/2016      De Kuip Rotterdam

Als ik Terence Kongolo zo zie voetballen dan moet ik aan marathons denken. Specifiek aan één marathonloper die ik alleen maar uit de geschiedenisboekjes ken. Hij liep barrevoets zijn marathons Abebe Bikila en won de Olympische marathon van 1960 in Rome in een recordtijd van 2:15:16 , een nieuw wereldrecord.

De zwierige tred van Kongolo, onvermoeibaar, grote passen, niet stuk te krijgen, een grote mate van onverzettelijkheid. Kilometervreter maar bovenal een jongen met een echte winnaarsmentaliteit.

Zijn persoon staat synoniem voor dit Feyenoord. Koste wat kost willen winnen. In zo’n kolkende Kuip komen er dan magische krachten vrij die je dan net dat beetje extra geven. Zo dit was een overwinning die voor de leeuwen werd weggesleept. Een gelukkige overwinning van het collectief met hart en ziel ondersteund door de oh zo belangrijke twaalfde man, het Feyenoordpubliek.  Met als sleutelwoorden geloof in eigen kunnen en onverzettelijkheid.

Vet onderstreept door Terence Kongolo met de genen van een onvermoeibare Abebe Bikila smile-emoticon

Geen reacties

Plaats een reactie