Willems Mijmeringen | Koningskoppels
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
1967
post-template-default,single,single-post,postid-1967,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Koningskoppels

Kijk je de historie er op na dan kom je ze in de voetballerij af en toe tegen. Uitzonderlijke koppels die een chemie met elkaar hebben die zijn weerga niet kent. De charme en gelijk ook het manco van dit soort duo’s als ze niet bij een echte topclub voetballen is dat het vaak van korte duur is. Zodra ze opvallen is de kans aanzienlijk dat ze uit elkaar worden gehaald.

Zo’n koppel dat op dit moment de (Engelse) kroon spant is zeer opmerkelijk te noemen. J.V.M. Niet de naam van een nieuwe wielerploeg maar een fantastisch tandem die elkaar naadloos aanvult. De vergelijking met slimme dieren is al snel gemaakt. Twee lepe vossen die voetballen voor, hoe kan het ook anders The “Foxes” in The Premier League. De voetbalclub uit het Engelse Leicester. In dit geval vossen in het kwadraat: een Algerijnse woestijnvos en een “oerBritse” vos die elkaar hebben gevonden op de Engelse velden.

Jamie Vardy, de gladde vos in een recent verleden niet van onbesproken gedrag. Ziet er uit als een vreemde snuiter die niet zou misstaan in  een Engelse misdaadkomedie in de stijl van Snatch en Mahrez, de ongrijpbare vos, bulkend van de techniek en een weergaloos tactisch inzicht.

Voldoende kapers op de kust om dit koppel te scheiden. Met name Engelse clubs die in de winterstop goede zaken denken te kunnen doen om de goaltjesdief van de Premier League Jamie Vardy aan zich te kunnen binden.

Voorlopig zijn ze samen nog te bewonderen bij Leicester City de revelatie van de Premier League. Maar hopen en bidden dat Leicester niet overstag gaat voor de ponden van clubs als Liverpool of Chelsea. Want de geschiedenis wijst het uit. Twee sluwe vossen bij elkaar staan garant voor veel doelpunten en prijzen. Cruijff en Keizer bij Ajax, Van Basten en Gullit bij Ac Milan, Kuyt en Kalou bij Feyenoord en meer recent Neymar, Suarez bij Barcelona en Müller, Lewandowski bij Bayern München.

De tijd zal ‘t leren. Wat mij betreft mag deze twee-eenheid Vardy, Mahrez nog tot in de lengte van dagen duren. Maar ik vrees met grote vreze het grote geld van de rijke clubs in Engeland.

Helaas, vanavond is Jamie Vardy niet te bewonderen op het hoogste podium in Londen in de vriendschappelijke interland tegen Frankrijk. Geen speeltijd voor de nieuwbakken spits van “the Three Lions” omdat hij geblesseerd is.

 

Geen reacties

Plaats een reactie