Willems Mijmeringen | Waar een klein land groot in kan zijn
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
1873
post-template-default,single,single-post,postid-1873,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Waar een klein land groot in kan zijn

“Amai, amai, het is alsof de duvel er mee speelde op 13 oktober 2015.” Deze ongeluksdag voor Oranje kreeg een Belgisch staartje. Elf Rode Duivels die de voetbalhemel bestormden en door de winst op Israël de eerste plaats op de wereldranglijst grepen.

Zelf kreeg Oranje met boter en suiker van Tsjechië,  eindstand 2-3 en plaatste zich niet voor het EK in Frankrijk 2016. De spelers van het Nederlands elftal dropen af als een stelletje verzopen katten verdronken in hun eigen weemoed.

P.s. alle gekheid op een stokje. Maar het is onze Belgische voetbalvrienden natuurlijk van harte gegund. Zij hebben in de breedte verreweg één van de sterkste selecties van deze aardkloot.Onze Zuiderburen gaan de komende jaren oogsten dat is mijn nuchtere kijk er op als “alles-ziener.”

“Ik ben niet blind.” zeg ik als realistische voetballiefhebber.

Geen reacties

Plaats een reactie