Willems Mijmeringen | De hand van Dirk
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
1886
post-template-default,single,single-post,postid-1886,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

De hand van Dirk

Regen die met bakken uit de hemel komt vallen. Je eigen lichaam teistert. Je laat je ‘t welgevallen zonder een paraplu op te steken. Zo overspoelde als een tsunami Feyenoord gisteren SC Heerenveen. Soms heb je van die dagen dat alles lukt. Dit gold gistermiddag in het Abe Lenstra stadion in het bijzonder voor Feyenoord. Bijna elke aanval in de eerste helft was een schot in de roos. Dirk nam Feyenoord bij de hand. Tegen de ijzeren hand van de Katwijker was ook geen kruid gewassen. Kuijt in eigen persoon gaf de jonge kuikens van SC Heerenveen een “masterclass” die ze nog lang zal heugen. In een vloek en een scheet stond mijn trots op een kansloze 0-3 en was de wedstrijd gespeeld.

Oranje liet anderhalve week geleden de leeuw in zijn hempie staan. Maar bij mij voelde ‘t als SC Heerenveen-supporter na één helft voetbal en een 0-5 achterstand. Alsof ik met mijn blote kont in de vrieskou stond. Neem van mij aan als doorgewinterde schaatser dat voelt echt niet lekker.

Gelukkig kon SC Heerenveen in de tweede helft zijn rug rechten en gaf de einduitslag van 2-5 nog enigszins een acceptabel aanblik.

Het slotakkoord van deze wedstrijd was voor Dirk. Dienende als symboliek voor deze middag. Het gebaar was veelzeggend, zo niet alleszeggend. Na afloop van de wedstrijd, een guitige blik van de concertmeester richting Cavlan, één van de “jonkies” van de Friese formatie en de vaderlijke hand die even een klopje op zijn schouder gaf. Zo’n vaderlijke aanraking,  van je zult nog wel meer teleurstellingen krijgen te verwerken in je voetballeven. Maar neem deze middag mee als een hele wijze les.

Dirk Kuijt.

Geen woorden maar daden!

Geen reacties

Plaats een reactie