Willems Mijmeringen | “Über”-spits ; “LEWANDARISCH”
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
1749
post-template-default,single,single-post,postid-1749,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

“Über”-spits ; “LEWANDARISCH”

22 sept. 2015          München

 

Op de avond dat in Nederland SC Genemuiden na een spectaculaire wedstrijd ADO Den Haag uit het bekertoernooi knikkert.  Wordt er bizarre geschiedenis geschreven in Duitsland.

De uitzwaai-wedstrijd van Dante (ex-Bayern). Nu voetballend voor “das Volkswagen Verein” , krijgt voor hem een bittere nasmaak en wordt voor de Braziliaan een “wegwuif”-wedstrijd om snel te vergeten.  Zelf moest ik gelijk denken aan de memorabele “afscheidswedstrijd” in 1978 van Johan Cruijff tegen Bayern München. Waarbij Cruijff in deze wedstrijd tot op het bot werd vernederd. Het geliefde Ajax van Johan Cruijff ging in een vriendschappelijke wedstrijd met 8-0 de bietenbrug op. Dit even ter zijde.

Topper in de Bundesliga: Bayern München-VFL Wolfsburg    5-1.

Na een 0-1 ruststand, kantelt Bayern de wedstrijd en weet Lewandowski persoonlijk het tij te keren in een vloek en een scheet. Bayern wint afgetekend met 5-1.

“Oktoberfest” Beieren wordt vervroegd ingeluid op deze “Lewandarische” avond. De Pool in Duitse dienst Robert Lewandowski scoort als invaller in een tijdsbestek van 9 minuten vijf keer. Tussen min. 51 en min. 60 ligt de bal vijf keer in het netje van Diego Benaglio.

“Lewandarische” geschiedenis is geschreven. Zo achteloos als deze man knipoogt, zo gemakkelijk schiet hij de ballen tegen de touwen.

Volkswagen krijgt op deze inktzwarte dag ook nog een sportieve mokerslag te verwerken!

Geen reacties

Plaats een reactie