Willems Mijmeringen | Ben niet blind!
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
1669
post-template-default,single,single-post,postid-1669,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Ben niet blind!

Nederland- IJsland       0-1      3sept. 2015 20:45 uur Amsterdam

Ik had me verheugd op kunst met een grote K maar het werd een deceptie voor Oranje en voor mij als voetballiefhebber. Breien met een grote B werd tot kunst verheven.  Maar zo had de nieuwe bondscoach het volgens mij niet bedoeld. Niks mis met breien. Ik heb zelfs een buurvrouw die een wolwinkel heeft met de toepasselijke naam een steekje los. Maar bij dit Oranje was er gisteravond niet sprake van één steekje los. Het hele breiwerk hing als los zand aan elkaar. Er was ook niet sprake van functioneel “breien” om een doelpunt te maken. Het was veel meer amateuristisch punniken tegen beter weten in. Het was om moedeloos van te worden.

Waar Danny vroeger goed in was als speler de wedstrijd te “lezen.” Daar liet hij gister als coach van Oranje opzichtige steken vallen. Na het wegvallen van Robben en de gedwongen wissel met Narsingh. Het wegsturen van Martins Indi met een rode kaart, verbaasde Danny Blind mij door Huntelaar te wisselen en te kiezen voor zekerheid achterin met Jeffrey Bruma.

Het gaat me iets te ver om Danny als stekeblind te betitelen. Maar Momfer de Mol blonk deze week niet uit door in het oog springende keuzes maken. Zondag moet het dan maar in het snikhete Turkije gebeuren waar de mooi-weer-voetballers van Nederland voor hun laatste kans vechten. Hopelijk is dan wel in het land van Blind, éénoog koning!

Geen reacties

Plaats een reactie