Willems Mijmeringen | Gekunsteld
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
1612
post-template-default,single,single-post,postid-1612,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Gekunsteld

Na één volle week Eredivisie-voetbal is ‘t mij wel duidelijk. Het keurkorps scheidsrechters waar Nederland rijk aan is heeft er deze zomer hard aan getrokken. Deze jongens van de gestampte pot zijn de afgelopen weken flink door het stof gegaan om hun kwaliteiten bij te spijkeren. Voor hun geen vakantie aan de Costa’s en de Caribbean maar keihard werken aan hun eigen ego’s.

Waar zijn de tijden gebleven dat scheidsrechters nog een natuurlijk overwicht hadden op de profvoetballer? Frans Derks, Ignace van Swieten, Jacques d’Ancona, Maurice de Hondt. Destijds de “Jules Ellermannen” van het Nederlandse scheidsrechter-arsenaal. Iele mannetjes. broek hoog opgetrokken, kousen netjes, strakke shirtjes die zonder omhaal geen tegenspraak dulden en waar naar werd geluisterd.

Helaas, tijden veranderen. Om de “tattoo-boys” in het gareel te houden moeten de scheidsrechters van nu sociale weerbaarheidstrainingen doen om hun mannetje te staan. Ze gaan zich er  zich zelfs naar gedragen. Bijvoorbeeld Jeroen Manschot gisteravond.  NEC -Excelsior, hij geeft een vrije trap ter hoogte van rand zestien aan de zijkant voor NEC. Vervolgens gedraagt hij zich zeer autoritair bijna pedant. Te “genant” voor woorden op wat voor manier hij zijn spuitbus als een schietijzer uit zijn holster haalt en het “goedje” op het gras “sprayt. Het ontbrak er nog aan dat hij zelf als een Ronaldo achter de bal plaats nam om de vrije trap te nemen. Allemaal veel te gekunsteld.

Al die cursussen en trainingen het zal wel nodig zijn maar het is “too much”

Nee, doe mij maar  veel liever de stijl van Pierre Luigi Collina, de Italiaanse topscheidsrechter die niet met zich liet sollen en zo nu en dan één van de veldspelers een draai om de oren gaf!

Geen reacties

Plaats een reactie