Willems Mijmeringen | Stamboom gesprek, tussen zoon en vader
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
1326
post-template-default,single,single-post,postid-1326,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Stamboom gesprek, tussen zoon en vader

Gesprek met mijn zoon Tobias van negen jaar tijdens het fietsen naar street-dance.

“Pappa waar komt de naam Schuurmans vandaan?” Mijn antwoord: ” ik denk dat er vroeger een man was die in een schuur woonde.” Tobias reactie: “toch een beetje raar iemand die in een schuur woont, bestaan die mensen nu ook nog?” Mijn reactie: “ja, je hebt tegenwoordig zwervers die af en toe in een schuur wonen.”

Daarna neemt het gesprek volgens mij een hele andere wending. Tobias: “pappa, ik heb 3 aparte dingen “

: 1) ik zit op streetdance als enige jongen tussen allemaal meisjes.

  2) ik krab altijd mijn muggenbulten open. 

  3) ik heb zo’n aparte stem, kinderen kunnen me soms niet zo goed verstaan en plagen me daarmee. Mijn stem is hoog en piept.

ik denk ook dat daar de naam Schuurmans vandaan komt.” Een man waarvan zijn stem schuurde en piepte vroeger.”     ” Ja, dat zou zo maar de betekenis van de naam Schuurmans kunnen zijn” , is zo mijn gedachte. 

2 Reacties
  • Hendrik-Jan

    14 juni 2015 at 20:19 Beantwoorden

    Een slokje Jagermeister smeert de keel! En street dance is óók voor jongens!!!!

  • Willem Schuurmans

    25 juni 2015 at 18:35 Beantwoorden

    Jägermeister is hij nog net te jong voor Hendrik-Jan maar ik drink ‘t regelmatig en dat heeft wel geholpen.

Plaats een reactie