Willems Mijmeringen | Hooikoorts, kunstgras-allergie en de Wereldcup
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
1340
post-template-default,single,single-post,postid-1340,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Hooikoorts, kunstgras-allergie en de Wereldcup

Hooikoorts, breek me de bek niet open. Dit jaar neemt het euvel ongewone proporties aan. Het lijkt er wel op hoe ouder ik word des te meer last heb ik er van. Ooit als 12- jarig jongetje getest met als resultaat de hele santenkraam aan allergieën. Bijna alles geprobeerd uitgezonderd pissebedden eten, mij niet gezien. Als ik ‘s ochtends wakker wordt dan voelt mijn gehemelte aan alsof er een leger pissebedden over heen heeft gepist, zo stel ik me dat dan voor. Dus die pissebedden laat ik volledig links liggen.

Medicatie ben ik volgens mij inmiddels immuun voor en mijn neus voelt op slechte dagen aan als de boksersneus van Louis van Gaal, zo ziet mijn neus er dan ook uit. Nee, het is een irritatie waar je maar mee te dealen hebt, gelukkig leef je in Nederland dus na zonneschijn komt veel regen en hierdoor verdwijnen de zaadjes uit de lucht. Maar dit zijn maar trivialiteiten. Er zijn allergieën die veel belangrijker zijn dan hooikoorts. Neem bijv. het Nederlandse vrouwenvoetbal in Canada 2015.

Na de poulewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen maakt Nederland zich op voor een achtste finale tegen Wereldkampioen Japan, een kraker van jewelste. Er is nog al het één en ander te doen om deze vrouwen.

De tot stervrouw gebombardeerde Vivianne Miedema,  junior met haar achttienjarige leeftijd,  had last van migraine de eerste wedstrijd of was het toch de “Chinook”-wind die haar parten speelde. Tevens werd er door de pers nog gespeculeerd. Misschien had ze wel last van ongesteldheid-perikelen. Zelf ben ik na drie wedstrijden van Oranje tot een hele andere conclusie gekomen.

Nee, Miedema behoort tot de groten der aarde en heeft last van kunstgras-allergie. Niet zozeer een allergie die haar neusvleugels teistert. Nee Vivianne is te goed voor kunstgras. ze kan maar moeilijk uit de voeten op het vervloekte kunstgras. Doffe ellende dat alle WK-wedstrijden in Canada op deze ondergrond worden gespeeld. Ze moet er maar mee leren leven het is niet anders.

Gelukkig is dit Oranje meer dan alleen maar Vivianne Miedema maar als afmaker heeft zij zo haar kwaliteiten die onbetwist zijn. Ook haar moeder weet dat en deed via twitter van zich spreken door op te komen voor haar kroost in niet mis te verstane bewoordingen. Ik citeer: “Waarom wordt de bal niet voorgegeven?” en “Scoren kun je pas als je door je teamgenoten wordt aangespeeld!”

Topvoetballers staan op wanneer de prijzen verdeeld gaan worden. Ondanks haar allergie voor kunstgras verwacht ik dat zij met haar Nederlandse sleep en haar Duitse “Tor”-instinct nog een hartig woordje van zich laat spreken. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn. Dit Oranje heeft ook een Manon Melis, Lieke Martens, Daniëlle van den Donk, Kirsten van de Ven en nog een bataljon aan andere toppers. Dus ik heb er vertrouwen in en voel ‘t aan mijn theewater. Wat de mannen nog nooit gelukt is. Die eerste Wereldcup voetbal zit er aan te komen!

Geen reacties

Plaats een reactie