Willems Mijmeringen | Exit Sepp; op weg naar Dante’s hellepoort!
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
1269
post-template-default,single,single-post,postid-1269,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Exit Sepp; op weg naar Dante’s hellepoort!

Sepp Blatter treedt af. Grotere contradictie bestaat er niet een seniel iemand die eindelijk iets verstandigs zegt en er ook naar handelt. Een imperium wat zijn kracht verliest en af”blattert.” Een Zwitser waarvan de grond te heet onder zijn voeten wordt. In de tweede wereldoorlog kon je nog vluchten naar Zuid-Amerika om daar een rustig en rijk leven te gaan leiden. Maar tegenwoordig weet iedereen je overal te vinden. “Big Brother is watching you.” Een beetje laat, maar nooit geschoten is altijd mis, zullen we maar zeggen.

De Afrikaanse voetballanden knijpen ‘m en niet alleen de Afrikaanse landen neem dat maar van mij aan. De diepe beerput gaat wagenwijd open. De acties van de FBI nemen proporties aan van het Watergate-schandaal en er zullen nog veel koppen rollen. Ruim baan voor (h)eerlijk voetbal; videoscheidsrechters, doellijntechnologie etc. Wie weet een eerlijke kans op een WK-voetbal in Nederland? De vlag kan eindelijk uit!

De FIFA had decennia lang last van een zwerend en”etterend” gezwel. Nu kan langzaamaan het genezingsproces beginnen.  Om Sepp Blatter nog een laatste eer te bewijzen wilde ik  één van zijn laatste markante uitspraken noemen. Hoe paradoxaal de uitspraak ook is. Want niets dan goed over de doden.   “Let’s go FIFA, let’s go FIFA!”

 

Geen reacties

Plaats een reactie