Willems Mijmeringen | De gouden krul van Lieke
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
1309
post-template-default,single,single-post,postid-1309,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

De gouden krul van Lieke

Nieuw-Zeeland – Oranje    0-1        7-6-2015   Edmonton Commonwealth Stadium Canada

Een zware bevalling voor de Oranje Leeuwinnen en voor mij ook een beproeving vanwege het tijdstip waarop de wedstrijd werd gespeeld. Maar de eerste WK-overwinning is een feit. Lieke Martens met een hard geplaatst schot, krulde ze de bal in de rechterhoek buiten bereik van de Nieuw-Zeelandse keeper Nayler. Wat een fabuleus doelpunt. Van 20 meter was zij de scherprechter en schreef historie voor de Nederlandse vrouwen met het eerste Nederlandse WK-doelpunt ooit en  was ze ook gelijk de matchwinner. Dit smaakt naar meer!

Het was naar het einde van de wedstrijd toe nog wel billen knijpen maar de verdediging onder leiding van Mandy van den Berg en Stefanie van der Gragt stond als een huis en gaf geen krimp. Tevens blonk doelvrouw Loes Geurts uit door met regelmaat adequaat handelend op te treden waardoor een welverdiende gelijkmaker van de fysiek ingestelde “All Blacks” uit bleef.

2 Reacties
 • Hendrik-Jan

  14 juni 2015 at 20:16 Beantwoorden

  Hallo Willem,

  Van de week een teleurstellend resultaat tegen de Chinezen gezien. Wel leuk om naar te kijken die meiden in de nacht ;-).

  Hartelijke groet,

  Hendrik-Jan

 • Willem Schuurmans

  25 juni 2015 at 18:20 Beantwoorden

  Bedankt voor je reactie Hendrik-Jan, sorry voor mijn late reactie. Op topniveau kwamen deze vrouwen nog net wat te kort op de absolute wereldtop. Maar jonge vrouwen nog dus genoeg potentie om te groeien.

Plaats een reactie