Willems Mijmeringen | Luc Nilis, balvirtuoos uit Hasselt
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
1045
post-template-default,single,single-post,postid-1045,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Luc Nilis, balvirtuoos uit Hasselt

In de week dat in Nederland de eerste twintig graden in De Bilt wordt genoteerd. Het lentezonnetje volop schijnt. Feyenoord met “breaking news” komt betreffende Dirk Kuyt en ze druk bezig zijn in Rotterdam om John Guidetti los te weken bij het management van John. In Amsterdam Johan Cruijff veelvuldig in het nieuws is. Philips Sport Vereniging zich al kampioen waant en al druk doende is om de platte kar op te tuigen voor de aanstaande zegetocht. Laat PSV er geen gras over groeien en is er in Eindhoven en omgeving witte rook gesignaleerd. Vanwege de eerste welkome versterking voor het nieuwe seizoen. Niet zo maar een versterking. PSV heeft namelijk voor de buitenstaanders onder ons  “out of the blue” Luc Nilis gecontracteerd. Een spits van wereldfaam voor Nederlandse begrippen tig- jaar geleden. U zult wel denken wie is die Luc Nilis eigenlijk? Maar bij de echte voetballiefhebber zal er gelijk een glimlach om de mond verschijnen.

Luc Nilis, van de week zag ik hem in de media verschijnen. Tuurlijk twintig jaar ouder geworden en diverse levenservaringen rijker. Zijn voorkomen nog steeds datzelfde olijke gezicht nauwelijks getekend door de tand des tijds. Een spitsentrainer waarvan ik denk dat als PSV het volgend jaar een wedstrijdje moeilijk heeft. Luc zelf zijn schoenen aantrekt en de veters strikt om op 48-jarige leeftijd de bal fabuleus in het doel te stiften.

Luc Nilis, Belg met een groot Nederlands voetbalhart. In de periode dat hij in Nederland voetbalde in België toch een beetje vreemd werd aangekeken. Een erelijst om u tegen te zeggen. In zes seizoenen Eredivisievoetbal in 164 wedstrijden 110 doelpunten en vele assists. Hij had een patent op sublieme goals. in de seizoenen 1995/1996 en 1996/1997 topscorer van de Eredivisie. Ik zelf verlang als Luc Nilis-fan met smart naar komend voetbalseizoen. Mocht Luc in staat zijn om een klein beetje van zijn vernuft en “voetbalgogme” over te brengen op de aanvallers van PSV. Dan kan PSV ondanks de hete adem van Feyenoord en Ajax in de nek. Wel eens na zeven magere jaren, zeven hele vette voetbaljaren tegemoet zien.

2 Reacties
 • Hendrik-Jan

  3 mei 2015 at 19:33 Beantwoorden

  Lucky luc, riepen wij altijd in Eindhoven, hahahahahaha. Leuke kolomn, ga zo door met je weblog! Ik zou zelf voetbal international (het blad) benaderen voor een mijmering daar te plaatsen in het grootse voetbalblad van Nederland met de meeste oplagen. Hartelijke Groeten Hendrik – Jan

  • Willem Schuurmans

   4 mei 2015 at 08:05 Beantwoorden

   Dank je wel, daar doe ik ‘t voor andere mensen leesplezier gunnen en proberen op mijn eigen manier te mijmeren over het voetbal. Er wordt op forums al zoveel gezeurd over voetbal. En wat betreft de V.I. dat heb ik al een paar keer geprobeerd. Maar tot nu toe zonder resultaat. Het is moeilijk om bij voetbalbladen de juiste ingang te vinden. Mijn allereerste column over Louis van Gaal en het Ned. elftal voorafgaande aan de WK in Brazilië is wel al gepubliceerd in boekvorm staat op de laatste pagina van https://willemsmijmeringen.nl De column heet echte mannen dragen baarden van mei 2014.

Plaats een reactie