Willems Mijmeringen | De Kroning van de Koning van Rotterdam
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
956
post-template-default,single,single-post,postid-956,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

De Kroning van de Koning van Rotterdam

De werking van sociale media gaat snel. Ook ik mag het nieuws wereldkundig maken. Dirk Kuyt is volgend seizoen weer te bewonderen in Nederland en hoopt voor Feyenoord te schitteren in de Kuip. Euforie ten top in Rotterdam en omstreken en iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt heeft hoge verwachtingen van volgend jaar. Mister Duracell op de respectabele leeftijd van 34 jaar, presteert in Turkije nog steeds op topniveau. Zijn Fenerbahce doet nog altijd mee voor de titel in Turkije. Met nog acht wedstrijden te spelen in de Super Lig en 2 punten achter op Galatasaray zit de club van Dirk nog altijd op het vinkentouw. Besiktas staat 1 punt achter Fenerbahce en dingt ook nog mee naar de titel in Turkije.

Kijk je het palmares van Dirk er op na dan zijn de clubstatistieken een beetje aan de magere kant voor een echte winnaar. Met Fc Utrecht wint Kuyt de KNVB-beker in 2002/2003 en in  het seizoen 2005/2006 strijdt Feyenoord eindelijk weer eens mee om het Nederlands kampioenschap maar moet zijn meerdere erkennen in PSV. De teleurstelling over het gemiste kampioenschap is destijds zo groot dat voor Dirk een stap hogerop een logisch gevolg is. Dirk krijgt zijn gewilde transfer naar Engeland en gaat voor vele miljoenen naar Fc Liverpool.

Ook bij FC Liverpool wordt de inbreng van Dirk op waarde geschat en wordt hij een van de publiekslievelingen maar in het seizoen 2006/2007 wordt in Athene de weg naar eeuwige roem versperd door een AC Milan die de UEFA-Championsleague-beker wegkaapt voor de neus van Dirk en de zijnen. Met FC Liverpool wint hij in een later stadium seizoen 2011/2012 nog wel een troostprijs namelijk de League-cup.

Als het gaat over de clubprijzen die Dirk heeft gewonnen maakt de koning van Rotterdam zijn beste jaren mee in Turkije. In de zogeheten nadagen van zijn carriere. wint hij de Turkse beker in 2012/2013 en in 2013/2014 wint Fenerbahce het kampioenschap van Turkije. Daar bovenop wint hij in 2014 ook nog de Turkse supercup. Het lijkt er wel op of Kuyt de beste jaren qua clubprijzen voor het laatst heeft bewaard.

Als je het aan mij vraagt of Dirk volgend jaar nog een meerwaarde kan hebben voor Feyenoord. Dan zeg ik al zet je hem in een rolstoel, stel je hem op als linker-of rechterdoelpaal, in de goal als keeper,  Kuyt heeft voor elk team een meerwaarde. Ten eerste door zijn altijd tomeloze inzet maar niet te vergeten Dirk is nog altijd een hele goede voetballer die zuinig is geweest op zijn lichaam en volgens mij nog makkelijk tot op zijn veertigste op topniveau mee kan in Nederland. Kuyt heeft bij lange na nog niet al zijn kruit verschoten. Zo maak de Coolsingel alvast maar gereed want de beste clubjaren van Dirk liggen nog voor hem, met een prijs voor Feyenoord, liefst het kampioenschap dan is ook zijn jongensboek compleet!

Geen reacties

Plaats een reactie