Willems Mijmeringen | De Dagobert Duck van N.E.C.
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
929
post-template-default,single,single-post,postid-929,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

De Dagobert Duck van N.E.C.

3 april 2015. De dag dat N.E.C. onaantastbaar naar de Eredivisie promoveert. We moeten teruggaan naar de ijstijd sinds een voetbalelftal uit de eerste divisie of Eredivisie al zo vroeg het kampioenschap kan vieren.  N.E.C. is weer terug waar het hoort in de Eredivisie. Na een jaar eerste divisie is de oudste stad van Nederland, Nijmegen volgend jaar weer het strijdtoneel van de meest aansprekende burenruzie.

Nijmegen en Arnhem. De voetbalstadions  De Goffert en het Gelderdome liggen op een steenworp afstand van elkaar. Als je heel hard niest in het ene stadion kun je het in het andere stadion horen. Hemelsbreed liggen de stadions nog geen 10 km. uit elkaar. De moeder der streekderby’s staat volgend jaar weer op het programma voor heel Gelderland. Ik hoor u zeggen maar Feyenoord- Sparta en Feyenoord-Excelsior dan. Dat zijn stadsderby’s lieve mensen. Willem II -Den Bosch dat is toch ook een burentwist waar ze elkaar niet kunnen luchten of zien. Ja, daar heeft u een punt maar voor dit gevecht op leven en dood op het hoogste niveau moeten we terug naar het stenen tijdperk.

N.E.C., Nijmegen Eendracht Combinatie. Of je ‘t wilt of niet je komt niet onder deze naam uit Marcel Boekhoorn. Multi-multi miljonair. Volgens de Quote top 100 zelfs miljardair. Meningen zijn daarover verdeeld. Het is maar net hoe je de cijfertjes interpreteert. Een ding is zeker deze meneer zit goed in de slappe was. Marcel Boekhoorn heeft op het sterfbed van zijn vader de belofte gedaan. “Ik ga N.E.C. groot maken.” De eigenaar van kledingketen Mc Gregor is een eigengereid heerschap en kan niet door een deur met een aantal mensen van de Raad van Commissarissen. Een van deze plaaggeesten van de heer Boekhoorn, oud technisch directeur Edo Ophof is aan het einde van vorig seizoen afgeserveerd. Langzaamaan wordt de weg geplaveid en wordt er ruim baan gemaakt voor Marcel Boekhoorn.

Dit vroege kampioenschap in 2015 zou wel eens een katalysator kunnen zijn voor Boekhoorn om N.E.C. een kwaliteitsimpuls te geven om de laatste wens van zijn  overleden vader te vervullen. Om van N.E.C. een voetbalclub te maken die stabiel in de subtop van de Eredivisie mee kan draaien. Misschien wellicht met het “Dagobert Duck”-geld van Marcel een club die hoge ogen kan gooien in de “Mickey Mouse”-competitie. Marcel Boekhoorn is natuurlijk niets voor niets zo rijk geworden maar geld moet rollen of je kan er een duik in nemen net als Dagobert Duck!

2 Reacties
 • Hendrik-Jan

  3 mei 2015 at 21:51 Beantwoorden

  Je NEK ziet hier (bij het hoofd) en N.E.C: zit hier (in het hart), mooie woorden willem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Willem Schuurmans

   4 mei 2015 at 07:57 Beantwoorden

   Graag gedaan, ik ben een voetballiefhebber dus ik zie weer uit naar de derby van Gelderland volgend jaar. Sfeer en beleving daar draait ‘t om en dat mag wel op het scherpst van de snede. Dus veel plezier volgend jaar met NEC (lees en, ee , cee) in de Eredivisie. De plek waar de club hoort.

Plaats een reactie