Willems Mijmeringen | Acht tellen en knock-out
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
690
post-template-default,single,single-post,postid-690,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Acht tellen en knock-out

Het was me ‘t weekje wel. Amerikaanse praktijken die langzaam aan zijn komen overwaaien richting ons koude kikkerlandje. Wil je meedoen aan deze strijd en een rol van betekenis spelen in de politiek dan ontkom je er niet aan. Stoten onder de gordel zijn van alledag. Het is ook wel begrijpelijk als de mogelijkheid zich voordoet om met modder te gooien. Kijken en wijzen naar de ander is wel heel gemakkelijk. Een stukje zelf-reflectie laten de politici ‘t liefst achterwege. Teeven en Opstelten  die van de zijde van de oppositie een flinke klap in het gezicht kregen. Zij wisten deze klap niet te boven te komen. De klap was zo hard aangekomen dat alle spelers zich ineens ook niets meer wisten te herinneren van bedragen. Waren ‘t nou guldens of toch euro’s? Volledige amnesia was hun deel. Totaal aangeslagen als een bokser die een knock-down te verwerken krijgt, waren zij compleet uit het lood geslagen. De enige gepaste uitweg die Teeven en Opstelten nog zagen was aftreden.

Zo ook confrontaties in het nationale en internationale voetbal waarbij er ferme tikken werden uitgedeeld. Al dan niet geoorloofd. Fc Twente kreeg een flinke stoot onder de gordel te verwerken van de KNVB. Vanwege financieel wanbeleid kreeg FC Twente drie punten in mindering in de competitie. Met daar over heen gelijk een linkse directe van Jerson Cabral. Hij presteerde het om namens Willem II, twee keer te scoren tegen zijn club FC Twente die hem heeft uitgeleend aan Willem II. Jerson Cabral de vleugelspeler die al drie jaar geen doelpunt meer had gemaakt, bracht FC Twente sportief gezien nog verder in de verdrukking. Balans van de laatste zes wedstrijden -1 punt. FC Twente heeft er sportief en financieel gezien wel eens rooskleuriger voorgestaan.

In Engeland en Spanje kregen deze week (top)trainers hele strontkarren aan bagger over zich heen gestort. Geoorloofde zoete wraak viel hen ten deel. Louis zonder pracht en praal kreeg een klap op zijn neus. Overigens niet te missen die neus dat even terzijde. Maar Danny Wellbeck, afgelopen zomer niet goed genoeg bevonden door de Generaal. Met als gevolg een transfer naar aartsrivaal Arsenal. Hij scoorde de winnende goal in de F.A.cup-wedstrijd tegen Manchester United. Zodoende was hij er persoonlijk voor verantwoordelijk dat de enige prijs en de meest prestigieuze trofee die van Gaal dit voetbaljaar nog kon winnen, hem door de neus werd geboord. “En passant” was er dan ook nog de prive-bokspartij waarbij Wayne Rooney tegen het canvas ging.

Ancelotti, coach van Real Madrid werd aan ‘t wankelen gebracht door een fikse upper-cut van KLaas Jan Huntelaar (ex-Real Madrid). Maar zijn FC Ronaldo wist zich ternauwernood nog staande te houden. Real was een beetje “groggy”, kreeg uiteindelijk acht tellen echter een definitieve knock-out bleef uit. Schalke 04 won weliswaar met 4-3 de returnwedstrijd maar kwam op punten net te kort om Real uit de Champions League te kegelen.

Maar net als in de politiek komt ‘t maar sporadisch voor dat  de underdog in een hard gevecht de bovenliggende partij is. Chelsea tegen Paris Saint Germain was daar het levende bewijs van. Mourinho en zijn “Blues” werden tegen de verwachting in, uit het Champions League-tournooi geknikkerd. Deze “close” bokspartij was op voorhand al een aangekondigd gevecht waar een aantal spelers wat te bewijzen hadden. O.a. David Luiz nu spelend voor Paris Saint Germain, ex-Chelsea liet zich gelden in deze wedstrijd en vocht een persoonlijke vete uit met Diego Costa van Chelsea.  Alle middelen zouden worden aangewend om de tegenstander uit balans te brengen. Het werd dan ook een wedstrijd waar alles in zat: goed voetenwerk, lichaamsschijnbewegingen, schijnstoten, stoten onder de gordel, nierstoten, elleboogjes, blessures, gemene leverstoten,  upper-cuts, linkse directes, stoten vol op de kin, dubieuze arbitrale beslissingen, knock-downs, acht tellen en uiteindelijk een definitieve knock-out. Met als grote overwinnaar Paris Saint Germain die zelfs met tien man “the Blues” uit Londen via een verlenging wisten te verslaan.

Geen reacties

Plaats een reactie