Willems Mijmeringen | “Hakjesdag”
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
474
post-template-default,single,single-post,postid-474,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

“Hakjesdag”

Soms heb je van die dagen dat alles maar dan ook alles dreigt mis te gaan. Het begint ‘s ochtendsvroeg al. (Uitslaapdag), dacht je, maar je kinderen denken er geheel anders over. Technische problemen die zo vroeg op de ochtend de kop opsteken en die jij als “problemsolver” en als pappa dient op te lossen. De spelcomputer loopt weer eens vast. Zodoende sta jij slaapdronken om 7:00 uur al weer beneden om jouw kroost de helpende hand te bieden. Vervolgens kom je er  in de loop van de ochtend achter dat je die ene dikke vette rekening nog niet hebt betaald. Om 11:00 uur moet je dan ook nog op de koop toe nemen dat je een lekke band hebt en ‘s middags kom je tot overmaat van ramp tot de ontdekking dat de geplande kinderfilm die je wilde gaan kijken met je familie vandaag helemaal niet draait. Daar gaat je “Super Saturday”,  denk je. Maar juist dan schijnt er licht in de duisternis.

“Hakjesdag”

zaterdag 07-02-2015         19:45 uur

sc Heerenveen – PEC Zwolle

Heerenveen de  nummer 8 van de Nederlandse Eredivisie tegen PEC Zwolle de verrassende nummer 3 van de vaderlandse competitie. Op voorhand een lastige wedstrijd voor sc Heerenveen tegen een goed draaiende Zwolse formatie.

De bal rolt nog maar nauwelijks of de eerste goal is al genoteerd. Het lijkt wel biljarten. Door middel van een gelukkige carambool via de Zwolse verdedigers Lam en van Hintum komt de bal voor de voeten van Slagveer die wel raad weet met dit buitenkansje. Luciano komt alleen voor de keeper en schuift de bal koel in de hoek en de 1-0 is een feit.

Dit fortuinlijke doelpunt is gelijk de maatstaf voor de wedstrijd en doet vermoeden dat sc Heerenveen in de eerste helft Barcelona is die tegen PEC, een vijfde klasse zaterdag amateur staat te voetballen. In de eerste helft vliegen de hakjes en de panna’s je om de oren. De ene hak is nog schoner van aard dan de andere en voetbal wordt verheven tot kunst. Combinatievoetbal van een hogere orde wordt op de Friese mat gelegd. Nadat  “Samba Sam Larsson” op kinderlijke wijze zijn opponent uitkapt en voor 2-0 zorgt, is er een fase in de wedstrijd dat mijn club stroperig, gezapig gaat voetballen. Lijkend op het voetbal van die club uit Amsterdam. Maar gelukkig vlak voor de rust wordt er goed druk gezet op Zwolle. Waardoor PEC verdedigend in de fout gaat. Uth in het strafschopgebied een licht duwtje krijgt van Lukoki en zich gewillig als een echte Duitser laat vallen. Strafschop: Mark Uth neemt plaats achter de bal en schiet onberispelijk hard en zuiver de bal in de goal 3-0. Kat in het bakkie.

De tweede helft is een formaliteit. Zwolle kan geen vuist maken en Heerenveen voetbalt de wedstrijd op zijn gemak uit. Met als hoogtepunten nog wat Zweedse, Duitse, Nederlandse hakjes en panna’s. Met als uitsmijter de invalbeurt van Volendammer Henk Veerman tot voor kort nog werkzaam als schilder die zijn avond en de avond voor sc Heerenveen en zijn publiek extra kleur geeft. Hij presteert ‘t om na amper 3 minuten in ‘t veld te zijn, de bal buitenkantje rechts te stiften langs een uitkomende Zwolse keeper Warner Hahn en zo de 4-0 op het scorebord te zetten.

“Proficiat Henkie”

Zo lieve mensen, wil je een keer “spektakelvoetbal” van de bovenste plank zien. Wees een keer verstandig en zap naar een wedstrijd van mijn sc Heerenveen.

U zult niet teleurgesteld worden, neem dat van een voetbalkenner aan.

 

 

Geen reacties

Plaats een reactie