Willems Mijmeringen | De Vlo
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
487
post-template-default,single,single-post,postid-487,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

De Vlo

Eens in de zoveel tijd maak je het mee dat er een uitzonderlijke voetballer in de spotlights treedt. Toen ik een klein jongetje was, wilde ik bij de garages waar ik voetbalde altijd de vlo zijn. Onnavolgbare acties, briljante schaars, gewaagde hakjes, fantastische kapbewegingen maar bovenal een  functionele vrijbuiter pur sang. Een pleintjesvoetballer” uit Denemarken die bij Ajax begin tachtiger jaren uitgroeide tot één van de Godenzonen. Wat kon dat gozertje voetballen want laten we wel wezen hij zag er uit als een jongetje. Menig tegenstander zal destijds gedacht hebben wat doet die pupil op het veld tot dat ze kennis leerden maken met zijn snelheid, souplesse en onnavolgbare acties. Maar wat Jesper vooral bijzonder maakte was zijn functionaliteit voor het team. Al zijn acties, daar zat een gedachtegang achter. Zijn rendement qua beslissende passes lag ontzettend hoog en zelf afronden ging hem ook goed af.

Tegenwoordig voetballen in  Ajax 1 ook weer van die “pleintjesvoetballers”. Trouwens Ajax heeft dit soort “koningen van de panna’s ” altijd al gehad. Als ik een vergelijking maak met heden ten dage denk ik aan o.a. Anwar el Ghazi, Ricardo Kishna. Maar met één wezenlijk verschil met Jesper “de vlo” Olsen. Hij had destijds ook oog voor zijn medespelers. Terwijl tegenwoordig de spelers meer uit zijn op eigen eer. De manier van juichen  is belangrijker dan het doelpunt voor de club. Zou dat dan toch de invloed van de playstation zijn?

Toch heb ik weer een nieuwe vlo gesignaleerd, ik weet ‘t ze zijn tegenwoordig dun gezaaid maar er voetbalt er weer één op de Nederlandse velden die uit kan groeien tot zo’n uitzonderlijke voetballer waar je als toeschouwer voor naar het stadion komt.

Realistisch ben ik wel dat zijn carriére nog in de kinderschoenen staat en dat een vergelijking met de carriere van Jesper Olsen eigenlijk niet op zijn plaats is maar toch dromen mag.

Dit Zweedse jongetje met sproetjes luistert naar de naam Sam Larsson voetbalt bij mijn sc Heerenveen en zou zo maar dit voetbaljaar 2014/2015 het grootste talent van de Nederlandse velden kunnen worden.

Of zijn dromen bedrog?

Geen reacties

Plaats een reactie