Willems Mijmeringen | Szekszarder Stierenbloed
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
433
post-template-default,single,single-post,postid-433,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Szekszarder Stierenbloed

Wijnen, mijn vrouw en ik zijn echte liefhebbers van het drinken van wijn. Vroeger in een ver verleden dronk ik alleen maar bier, wijn dat was niks voor mij. Maar sinds ik mijn vrouw heb leren kennen en gezellige avonden met haar heb doorgebracht ben ik een wijntje steeds meer gaan waarderen. Ik wil me zelf na al die jaren absoluut geen wijnkenner noemen want dat ben ik niet en ook hebben wij thuis geen beschikking over een sommelier om bij iedere gang een gepaste wijn uit te serveren. Maar een soepele, ronde, fruitige, exceptionele, lekker in de mond liggende kwaliteitswijn wordt door ons beide op waarde geschat.

Eens in de zoveel tijd smaak je het genoegen om zo’n exceptionele wijn te proeven en op uitzonderlijke avonden ben je in de positie om een glas of een hele fles leeg te mogen drinken. Ik denk daarbij aan een gezellig avondje uit, uitgebreid dineren en tafelen met z’n twee zonder de kinderen om ons heen is ons dan wel toevertrouwd.

Meestal zijn dit soort avonden van te voren gepland  maar de mooiste avonden zijn de avonden dat je die speciale wijn zo vanuit het niets op een totaal onverwachts ogenblik krijgt ingeschonken

Zo ook gisteravond, Matchday: sc Heerenveen-Vitesse             20:45 uur   24-01-2015

Onder aanvoering van o.a. de onverzettelijke Kenneth Otigba met zijn Hongaars-Nigeriaanse roots kreeg ik gisteravond deze  “Szekszárder Stierenbloed” op een presenteerblaadje aangeboden. De Oh’s en de Ah’s vlogen door mijn huiskamer. Zoals gebruikelijk dit soort avonden de “living room” omgedoopt tot voetbaltempel. Een volledig versierde huiskamer met blauw, rood  en wit en een praktisch koelkastje gevuld met bier om de dorst te lessen. Oogstrelend voetbal werd op de mat gelegd, kunst met een grote K waar je je vingers bij af  kon likken, viel mij ten deel. Ik kneep me in mijn arm of dit wel “real life” was waar ik me in bevond, het geen droom betrof waar ik onderdeel van uitmaakte. “Auw”, net iets te hard geknepen. Maar nee, niets van dit alles, ik zat midden in de pure realiteit.

De ene combinatie was nog mooier dan de andere en de spelers wisten elkaar blindelings te vinden. Nieuwkomer Zweed Simon Thern voetbalde als een maarschalk voor de verdediging en haalde de angel uit het geroemde aanvallende middenveld onder leiding van Vitessenaar Vejnovic. The Frysian Pride overklaste het vreemdelingenlegioen van Vitesse en vernederde de Arnhemmers met “tikkie-takkie” voetbal op een manier en met een souplesse die ik dit jaar nog niet heb gezien bij mij sc Heerenveen. Hetzelfde Vitesse dat vlak voor de winterstop Ajax nog had gekleineerd in de eigen Arena met 4-0.

Een homogeen elftal om trots op te mogen zijn.

Eindstand sc Heerenveen-Vitesse 4-1.

Goede wijn behoeft geen krans, exceptionele wijn daarentegen mag je van genieten en je laten smaken.

Zelfs zo nu en dan andere mensen deelgenoot van maken.

Proost!

2 Reacties
 • Christa

  25 januari 2015 at 11:26 Beantwoorden

  Het is weer knap hoor je voetbal liefde vertalen naar een wijntje.
  Chapeau

  • Willem

   25 januari 2015 at 11:46 Beantwoorden

   Dank je wel, mooi compliment, Christa. Ik houd er van om de mensen te verrassen. De afgelopen dagen lijken de gedachtes van mij een vogelvlucht te maken en komen de verhalen ook steeds sneller, merk ik. Kan wel stellen dat ik een nieuwe passie heb ontdekt op latere leeftijd.

Plaats een reactie