Willems Mijmeringen | Sex-yell aanleiding tot breuk
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
402
post-template-default,single,single-post,postid-402,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Sex-yell aanleiding tot breuk

We moeten de voetbalgeruchten wel in perspectief blijven zien maar tegen het licht van al het wereldgeweld die onze aardbol teistert, gebeurt er wel het één en ander in jan. 2015.

Ronaldo won de Gouden Bal al dan niet terecht. De Africa-cup, schertsend door menig grappenmaker de Ebola-cup genoemd,  ging van start.

ADO definitief in Chinese handen.

“Matchfixing” in het nieuws met hoofdrolspeler Ibrahim Kargbo, ex-voetballer van de “Tricolores” uit het rustieke Tilburg. Als ik dat dan hoor, dan moet ik zelf ook gelijk aan vroeger denken en vraag ik me ook af zijn de wedstrijden die Glenn Helder vroeger heeft gevoetbald ooit op “matchfixing ” getest of waren er toen nog geen “belchinesen”?

Louis van Gaal veelvuldig in de tabloids,  niet vanwege zijn kwaliteiten als voetbalcoach maar veel meer in het nieuws om zijn “Cruijffiaanse” uitspraken. “Death or the Gladioli” en zo zijn er nog wel een paar fabelachtige “oneliners” te noemen.

Tussen de bedrijven door ging ook de vaderlandse voetbalcompetitie weer van start. Maar datgene wat mij persoonlijk nog wel het meest raakte. De breuk tussen het supermodel Irina Shayk en wereldvoetballer Ronaldo. Dit nieuws kwam voor mij totaal onverwachts, als een donderslag bij heldere hemel, of toch niet? Ik heb dat vaker, eerst hoor ik iets, heb ik een paar dagen om er over na te denken en weet ik ‘t naderhand een plek te geven.

Deze vlieger ging ook op voor de roep in de woestijn (of had ‘t een hele andere betekenis?) van ons voetbalfenomeen Ronaldo. Als ik het tegen de achtergrond afzet van mijn eigen voetbalhistorie. Volgens mij was de kreet van Ronaldo tijdens het Wereldvoetbalgala een gewone ordinaire sex-yell, niet meer of niet minder! Want als ik voor me zelf spreek als ex-voetballer: “what happens in Vegas, stays in Vegas”   

Deze onbeheerste uitspatting van Ronaldo was dan ook voor Irina de directe aanleiding tot de breuk. Ook Russinnen kunnen tellen en 1+1 is zelfs bij een topmodel twee. Ook bij haar blijkt ‘t zo te werken dat zij eerst iets hoort, het een plek geeft en vervolgens haar conclusie er aan verbindt. Dan is de volgende dag ook het groepsfilmpje van Real te verklaren, één “happy family-shot” die mijn vermoeden keihard bevestigd. Voetballers onder elkaar met een ordinaire orgie-yell.

“Bye, bye Ronaldo”

“Next!”

 

Geen reacties

Plaats een reactie