Willems Mijmeringen | Cristiano Ronaldo stond strak! Maar waarvan?
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
347
post-template-default,single,single-post,postid-347,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Cristiano Ronaldo stond strak! Maar waarvan?

Cristiano Ronaldo, “CR7”, klinkt net als een automerk van Japanse makelij  maar dan wel een hele blitse, snelle, “opgepimpte” bolide, ontving gisteren voor de derde keer in zijn carriére de Ballon D’ Or  voor de beste voetballer van de wereld. Staat buiten kijf dat deze “babyface” van al 29 jaar, (welke”beautycrémes” zou hij toch gebruiken) een fantastische voetballer is, gezegend met een hemelse techniek, dito lichaam en een conduite staat waar je u tegen zegt. Ja, Cristiano heeft ook dit lopende voetbaljaar al weer 26 keer gescoord in 16 competitiewedstrijden. Daar neem ik echt mijn petje voor af. Vaak wordt daarbij vergeten dat hij de beste voetballers om zich heen heeft lopen die hem op maat kunnen bedienen, James Rodriguez, Luka Modric, Toni Kroos, Gareth Bale, Isco, Karim Benzema noem ze maar op! Deze Cristiano kan excelleren dankzij deze “superknechten” en “waterdragers” (om gelijk maar in wielertermen te praten en een bruggetje te slaan naar het wielrennen) die in dienst spelen van hem.

Wielrennen waarom dit bruggetje? Twee weken geleden zat ik op een zondagavond een beetje te zappen.  Er was niet veel op de buis, tot het moment dat mijn oog viel op een documentaire over de teloorgang van Lance Armstrong, zevenvoudig tourwinnaar, overwinnaar van een vreselijke ziekte kanker. Zijn ziekte in al die jaren heeft misbruikt  om aan de top van de ladder te geraken.  Kosten nog moeite werden gespaard om deze top te bereiken.  Met als gevolg een groot dopingschandaal waar de honden nog geen droog brood van lusten. Superknecht Flloyd Landis klapte uit de school om zijn eigen hachje te redden en het wielerimperium van Johan Bruyneel en de zijnen stond op losse schroeven. Met als apotheose een bekentenis van Lance Armstrong tijdens de Oprah Winfrey-show. De hele wielerwereld stond ineens op zijn kop.

Eigenlijk hoop ik tot in de diepste poriën van mijn hart, ik wist helemaal niet dat  daar poriën zaten dat er weer zo’n schandaal komt. Dat ik kan zeggen, “ik heb ‘t al die jaren al gezegd, ‘t kon toch niet anders, ik sta er niet van te kijken.” Dat één van die superknechten van Ronaldo uit de school klapt en op een dag doodleuk zegt tegen een reporter, Ronaldo stond strak van de Epo. Dan valt ook de Real-yell op zijn plek, de oerkreet van Ronaldo. Willen brullen als een leeuw maar het klonk als geblaat van een koe. Medici kunnen dit naderhand verklaren door te zeggen, Ronaldo’s stembanden waren dusdanig aangetast door de Epo dat zijn schreeuw het midden hield tussen gegil van een mager speenvarken en het bulken van een rund.

Een jankende bekentenis van het pedante mannetje, met zijn aparte maniertjes en zijn zelfingenomen gedrag, laat maar komen dat schandaal.

P.s. wel jammer vond ik het dat de FIFa geen bonusprijs had ingesteld voor de beste “selfie.” Een minpuntje wat mij betreft voor Sepp Blatter en zijn discipelen.

 

Geen reacties

Plaats een reactie