Willems Mijmeringen | “Pray for Jaap”
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
243
post-template-default,single,single-post,postid-243,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

“Pray for Jaap”

Gisteravond schetste mijn verbazing dat Jaap Stam alias de “slager van Kampen”  ernstig ziek blijkt te zijn. Het is geen dodelijke ziekte als ebola of A.L.S echter is het voor diegene die er aan lijdt knap lastig en behoorlijk vervelend. “The Butcher van Manchester” leidt namelijk aan “klaslokaalangst”, een aandoening die in  het Latijns niet te vertalen valt, waarschijnlijk komt ‘t nog ‘t dichtst in de buurt van Agorafobie, vrees voor open ruimtes maar dan omgekeerd.

De ruwe zeebonk Jaap Stam, bedwinger van weergaloze spitsen als Inzaghi, Henry, Ronaldo, Bergkamp, noem ze maar op. Hij kan niet in groepjes van plus minus 17 mensen klassikaal les genieten want dan draait hij helemaal door. Schuimbekkend en wel met op epileptisch gelijkende aanvallen is Jaap is na zo’n aanval helemaal de weg kwijt, hij weet van voren niet meer dat hij van achteren leeft, zo erg is het met Jaap gesteld.

Kortom Jaap is er één met een “rugzakje” en laat dat de KNVB nou verdomd goed uitkomen. Guus zal waarschijnlijk niet akkoord gaan met de voorwaarden die de KNVB hem gaat voorleggen om Oranje op weg naar Frankrijk te blijven coachen. Dit maakt ruimte voor nieuw, vers bloed. In dit kader past ‘t allemaal perfect dat “Japie”  zonder klassikaal les te hoeven genieten, in kan stromen om Oranje op weg naar Frankrijk te komen versterken. Want het speerpunt van dit elftal is nu eenmaal de verdediging en “Catenaccio” is Jaap op het lijf geschreven. Sterker nog Jaap is de Nederlandse Paus van het Italiaanse “Catenaccio.”

Een struikelblok kan nog wel zijn dat Jaap volgens de wet geen examen mag doen maar adviseurs van Jaap zijn al druk bezig om deze plooien glad te strijken. Er zijn signalen vernomen dat Bram Moszkowicz in de nabijheid van Jaap Stam is gesignaleerd. Dit opmerkelijke bericht is mij zelf via een betrouwbare bron uit het geruchtencircuit van RTL-Boulevard ten gehoor gekomen, dat Bram zijn ambt als advocaat weer mag uitoefenen en zijn blazoen van iedere blaam wordt gezuiverd. Om onze  Jaap, “kale rots in de branding”, held in barre tijden bij te staan. Zodat hij in zijn eentje les heeft om zijn Cursus Coach Betaald Voetbal te kunnen halen. “Als dat toch eens waar zou kunnen zijn!”

Waylon zong ‘t gisteravond bij Eva Jinek, Laat op Zondag met zijn rauwe “zeemansstem” nog zo mooi: “Let me be, a different kind of sailor on a different kind of sea, so let me rise, let me fall, so pray for me.”

Laten we dat met z’n allen doen, laten we voor Jaap Stam (met een we kunnen gerust zeggen, een karrenvracht praktijkervaring aan boord), bidden en laat hem de schipper c.q. stuurman zijn die ons Oranje in veilige haven kan loodsen richting het EK in Frankrijk!

1 Comment
  • Arend.

    9 december 2014 at 13:23 Beantwoorden

    Dat heb je weer mooi geschreven Willem.

Plaats een reactie