Willems Mijmeringen | Op tilt!
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
260
post-template-default,single,single-post,postid-260,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Op tilt!

Heeft u dat ook wel eens dat alles op één dag dreigt mis te gaan! Kleine frustraties, ‘t doucheputje weer eens verstopt zit met haren. De broodtrommels van uw kinderen vergeten bent te vullen met boterhammen. Zelfs vergeten bent om de broodtrommels in hun tas te doen. Veel erger nog vergeten bent om de kinderen naar school te brengen. Uw sleutels kwijt bent en dit noodzakelijk kwaad onverhoopt terug vindt in het vriesvak van de koelkast. De bus net voor uw neus weg rijdt. De goedlachse dame u net voor is bij de Mac Donald’s en er vervolgens  minuten over doet om haar eten te bestellen.

Zo’n opeenstapeling van gebeurtenissen op één dag kan er toe leiden dat ‘s avonds ineens de bom barst.

Champions-League: woensdagavond 10 dec. 2014 Amsterdam 20;45 uur

AFC Ajax – Apoel Nicosia

Voetballend gezien is de eerste helft nog niet best. Ajax heeft ‘t betere van het spel grote kansen blijven uit, met uitzondering van een lage voorzet vanaf links achter de verdediging van Apoel. Deze voorzet wordt vallend ingekopt door Milik die de keeper Pardo op zijn weg vindt. Dan in de 44-ste minuut van de wedstrijd, Milik wordt door het midden aangespeeld, belandt in het strafschopgebied met bal, zet een actie in naar links en wordt geraakt door het bovenbeen van de Cypriotische verdediger, duidelijkere strafschop kun je niet hebben. Gelukkig Championsleague, geen Nederlandse scheidsrechters, 100% penalty. Lasse Schöne schiet de penalty onberispelijk laag en droog in de touwen. Tot zover niks aan de hand.

Maar dan de pauze, analyse van de voetbalkenners. Ik denk nog bij mezelf, ga ik toch nog weer een poging wagen om het gezever van deze analytici aan te horen. ” Ja hoor daar zit die weer, de Maasbrachtse, bejaarde, zwaar over het paard getilde, grijze postduif.” Vroeger als voetballer bij Fortuna Sittard ergerde ik me al groen en geel aan deze middelmatige libero. Als kind wilde je vroeger alle voetbalplaatjes hebben, behalve het plaatje van Bert van Marwijk die kon je gestolen worden. Na een gelukkige carriére bij Feyenoord en het Nederlands Elftal. Hij had gewoon puur mazzel dat hij het juiste materiaal tot zijn beschikking had, wordt Bert regelmatig gevraagd om Oranje te analyseren tijdens en na de wedstrijd om vervolgens ongebreidelde kritiek te spuien. Zo ook gisteravond, Bert had volgens mij naar een hele andere wedstrijd gekeken dan ik. Want hij beweerde glashard en vol overtuiging: “‘t was geen strafschop.” Ben ik even blij dat Bert geen scheidsrechter is.

Dit is ‘t moment dat mijn stoppen volledig doorslaan, Ik sla helemaal op tilt. Dit is ‘t maximum wat een man kan hebben op een dag. Het remote knopje in mijn hersenpan is totaal onvindbaar. IK wil geen Bert Van Marwijk! Confuus, zet ik een vlaag van verstandsverbijstering de t.v. uit en ga naar bed!

Uitslag Ajax-Apoel 4-0

2 Reacties
 • Arend.

  11 december 2014 at 15:02 Beantwoorden

  Heb je nog wel lekker geslapen Willem? 😉

  • Willem

   15 december 2014 at 11:41 Beantwoorden

   Ja, geen probleem, hahahaha!!!

Plaats een reactie