Willems Mijmeringen | Guus en zijn mannen geven niet thuus
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
165
post-template-default,single,single-post,postid-165,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Guus en zijn mannen geven niet thuus

Nul punten dat is de trieste balans van de uitwedstrijden van het Nederlands elftal tegen Tsjechië en IJsland voor de Ek-kwalificatie 2016 in Frankrijk. Op zich nog geen man overboord want als één van de beste drie ploegen uit de poule, maak je ook nog een goede kans om je te kwalificeren.Maar na 3 wedstrijden 3punten is voor ‘t Nederlands elftal aan de magere kant.

Dat brengt me gelijk op het liedje van Alexander Curly uit 1975 die de gehele dag door mijn hoofd zingt.

dit is het eerste couplet:

Guus kom naar huus want de koeien staan op spring’n

de varke’s mutt’n vret’n en ‘t hooi moet van ‘t land

Guus kom naar huus daar beuren rare dingen

Dit kan toch niet zo doorgaan, Guus wat is er aan de hand

Guus kwam naar huus maar met die rare dingen dat viel allemaal wel mee. Afgelopen zomer WK Brazilië werd er boven verwachting gepresteerd. OK. er werd wel regelmatig 5-3-2 gespeeld i.p.v. ‘t vertrouwde 4-3-3 maar dat was dan ook ‘t enige wat de voetbalkenner bevreemde en zoals ‘t een Nederlands elftal betaamt werden er op een eindtoernooi klinkende overwinningen behaald. Na ‘t WK was er wel nog een akkefietje over sponsorgelden die niet door iedereen op tijd waren afgedragen maar als dat alles is. O’ ja, ‘t incidentje van van Persie en Huntelaar tijdens Nederland-Kazachstan kunnen we ook afdoen als publieksvermaak en met de mantel der liefde bedekken. Echt met dit Nederlands elftal is helemaal niks aan de hand!

Direct na afloop van de verloren wedstrijd tegen IJsland interviewde Jack van Gelder Robin van Persie en hij stelde hem de volgende vraag:

” Er ontbrak vandaag één man, maakt dat dan ‘t verschil?” Robin van Persie antwoordde” “Nee, dat vind ik te gemakkelijk Jack, dan doe je Guus tekort.”   Even later dezelfde vraag voor Arjen Robben, met ongeveer dezelfde strekking en dito antwoord. Ondanks ‘t verlies zijn de gelederen gesloten maar dit elftal zonder de inbreng van van Gaal begint wel degelijk haarscheurtjes te vertonen dat is mij wel duidelijk.

Maar met nog zeven wedstrijden voor de boeg is er nog een hoop werk aan de winkel voor Guus en zijn technische staf, hopen we dan maar dat de ballen wat harder zijn en Guus ‘t geluk aan zijn zijde heeft.

IK verheug me nu al op a.s. zondag 19 oktober, 12;30 uur de enige echte Noordelijke derby:

sc Heerenveen – Cambuur

Met veel Scandinaviërs lees Vikingen bij mijn sc Heerenveen die de mouwen willen opstropen en hard voor elkaar willen werken om een goed resultaat te behalen.

Geen reacties

Plaats een reactie