Willems Mijmeringen | Echte mannen dragen baarden
blog, leiden, voetbal, heerenveen, sc heerenveen
31
post-template-default,single,single-post,postid-31,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7.1,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Echte mannen dragen baarden

Echte mannen met baarden  

Hersenspinsels, gedachtes die ik maar niet uit mijn hoofd kan zetten, ik sta er mee op en ik ga er mee naar bed. ‘t Ontbreekt er nog aan dat ik ‘s avonds voor het slapen gaan onder mijn bed ga kijken of er een man met een baard onder mijn bed ligt. Onbewust of bewust zelf ook al mijn baard laten staan. Na afgelopen zaterdag ben ik van mening een man met baard dat scoort. ‘t Is ook niet iets nieuws , mannen met baarden. Wie kent ze niet de artiesten van vroeger ZZ Top een band die destijds immens populair was. Demis Roussos, de Egyptische bebaarde zanger, een kolossale verschijning waar ik als klein jongetje enorm tegen op keek. Vader Abraham die in de tachtiger jaren in Nederland de ene hit na de andere hit scoorde. Ja, ook vroeger waren mannen met baarden al “hot.”

Louis van Gaals credo voor het WK is: door discipline smeed je eenheid op ‘t veld , maar Louis volgens mij is ‘t ook belangrijk om saamhorigheid te kweken buiten ‘t veld. Nieuwe systemen uit proberen 5-3-2 met hoog opstaande backs i.p.v. 3-4-3. ‘t Zogenaamde “Feyenoordsysteem” waar Ronald Koeman prat op gaat. Louis wil niets aan ‘t toeval overlaten, de touwtjes zelf in handen hebben, de regie voeren. Maar wil je Spanje en Chili een toontje lager laten zingen dan moet je iets geniaals zien te verzinnen.

Oranje moet weerzinwekkend, angstaanjagend durven zijn. Je hoeft ‘t wiel niet op nieuw uit te vinden. neem een voorbeeld aan Arda Turan, de Turkse sterspeler van Atletico Madrid, de belichaming, vereenzelviging van een Turkse veldheer, hij is ‘t evenbeeld/ de evenknie van ‘t hoofdpersonage Leonidas uit de film 300. Er is maar een voetbalteam die ” de cup met de grote oren ” kan winnen. Atletico Madrid met Arda Turan in de gelederen zal zegevieren op deze voor Atletico historische dag. Hij is ‘t die de Championsleaguebeker zal tonen aan de fanatieke “Ultra Sur ” in “Estadio da Luz” in Lissabon. Soms is het de goden verzoeken, met de informatie die ik nu heb. Arda turan was geblesseerd en de cup ging aan de neus van Atletico Madrid voorbij. Maar met hem in de gelederen had ‘t gekund.

Haal je voordeel hier uit Louis. Houdt je niet alleen bezig met de hoofdzaken, zorg ook voor goede randvoorwaarden. Louis wees eens niet zo eigengereid, stap eens van je principes af en luister eens naar een nuchtere Fries met boerenverstand. Louis, je hebt nog ruim een maand de tijd om de spelers hun baard te laten groeien, willen we een kans maken tegen landen als Spanje en Chili die tactisch en technisch beter zijn onderlegd. De Nederlandse spelers moeten er uitzien als strijders waar je een oorlog mee kunt winnen.

Als je dan zelf ook nog een echte man bent Louis, laat je uit gevoel van saamhorigheid je baard staan. Ik zie ‘t al helemaal voor me: 13-07-2014, Rio de Janeiro ‘s avonds 22:30 uur nederlandse tijd, een zwaar bebaarde Louis van Gaal, lijkend op Sinterklaas die met een ferme karatetrap aangeeft richting ‘t arbitrale trio dat Lukaku van ‘t Belgisch elftal z’n been te hoog geheven heeft. Na afloop van de finale allemaal bebaarde jonkies die de ” Cup del Mundo” willen aanraken.” En als klap op de vuurpijl Robin van Persie, de aanvoerder van Oranje, grijs bebaard die zoals een aanvoerder betaamt de wereldbeker voor een uitzinnige menigte omhoog houdt.

” Conchita Würst namens ‘t gehele Nederlandse volk, je wordt bedankt!”

P.s., vanochtend las ik in ‘t Leidsch Dagblad een klein artikel over een nieuwe slogan die door de KNVB al was uitgedacht voor op de spelersbus. De slogan luidt ” echte mannen dragen oranje.” Mijns inziens is een nog betere slogan “echte mannen dragen baarden.”

1 Comment
  • Willem

    21 mei 2014 at 10:02 Beantwoorden

    Hey broer, goed gedaan!

Plaats een reactie